Nieuws

Nieuwjaarswens

02 januari 2024 -  

De medewerkers van de Shri Ganesha School en het bestuur van Stichting Hindoe Onderwijs Nederland wensen iedereen een gelukkig en gezond 2024!

 

 

Wat doet Yoga met je lichaam?

18 september 2023 - 

Soorten yoga

Er zijn verschillende soorten yoga die je kunt beoefenen. Voor een overzicht van de verschillende soorten yoga en de voordelen ervan: lees verder in dit bericht.

 


Lees meer ›

Shri Ganesha gaat de strijd aan om textielafval tegen te gaan

11 september 2023 -      

 

Shri Ganesha School!! Op naar NEMO

 

Tien basisscholen in Almere doen mee aan de Textiel Race die van 18 september tot en met 12 oktober gehouden wordt. Op de basisschool Shri Ganesha was maandagochtend de aftrap van het project. De school die aan het eind van de rit de meeste spullen heeft verzameld wint een geheel verzorgde schoolreis naar wetenschapsmuseum Nemo in Amsterdam.


Lees meer ›

Hoera! Hoge Cito Score Shri Ganesha School!!

16 juni 2022 - 

 

Heuglijke nieuws! Wat een toppers hebben we op de Shri Ganesha School!!

 

Wij willen met heel veel trots mededelen dat onze kinderen van groep 8 zeer goed hebben gescoord op de Centrale Eindtoets!
De leerlingen hebben een gemiddelde score van 538,2 gehaald! Het landelijke gemiddelde staat op 534,8. Dit is een zéér knappe prestatie! : Wij zijn erg trots op onze kinderen.
De meeste schooladviezen waren goed. Bij een paar kinderen zijn de adviezenbijgesteld. De kinderen hebben, na de coronaperiode, heel hard gewerkt en hebben deze resultaten op eigen kracht behaald. Nu kunnen deze kinderen naar hun musical toe werken.

Wij feliciteren dan ook alle kinderen van groep 8, juf Shanti, het schoolteam en alle ouders en verzorgers met deze puike prestatie!
Foto bij artikel Kinderfestival op de Shri Ganesha School!

Kinderfestival op de Shri Ganesha School!

15 juni 2022 - Kinderfestival op de Shri Ganesha School!
 
Gaat uw zoon of dochter binnenkort naar de basisschool? Zoekt u uitstekend onderwijs en naschoolse opvang onder één dak? Heeft u altijd al eens willen zien hoe het er op een basisschool aan toe gaat? Of bent u als grootouder nieuwsgierig naar de school van uw kleinkind?
 
Dan is onze Kinderfestival een goede mooie kans om kennis te maken met ons basisonderwijs. Kom de sfeer proeven op de Shri Ganesha Basisschool! Een school die open staat voor alle kinderen, ongeacht hun culturele of godsdienstige achtergrond.  
 
Op vrijdag 17 juni van 12.00 tot 18.00 bent u van harte welkom op onze school!
 
Onze Kinderfestival heeft een feestelijk karakter. 


•Optredens van kinderen

•Lucky Singh and friends
•DJRitesh
•Popcorn
•Kinderactiviteiten

•Spelletjes
•Springkussen
•MiniBraderie

•Schaafijs
•Hapjes en drankjes


Shri Ganesha School
Regentesseweg 1
1312 AA Almere
Staatsliedenwijk

info@shriganesha.nl  
036- 5232514 
06-34550615

Foto bij artikel Week van de Mediawijsheid

Week van de Mediawijsheid

08 november 2021 - Het afgelopen jaar zijn we massaal online gegaan. Dat is ook terug te zien in de cijfers: zo’n driekwart van de mensen gebruikte in 2020 online media zoals WhatsApp en videobellen. In 2015 was dat nog 57% (SCP, 2021). We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van online media. We werken en leren op afstand en houden contact met familie en vrienden.

Maar ons leven in die online wereld staat ook onder druk. Waar we online met elkaar in verbinding staan, maken we ons zorgen over de verdeeldheid tussen mensen (SCP, 2019). Waar alle kennis van de wereld een binnen handbereik ligt, is het door steeds meer desinformatie moeilijk te beoordelen of iets echt waar is (Rathenau Instituut). En waar we ons online vrij kunnen bewegen, voelt online soms niet veilig door haat en cybercriminaliteit. Hoe zorgen we ervoor dat de online wereld een prettige en sociale plek blijft? Oftewel, hoe houden we het samen sociaal online?

    

Kijk op www.weekvandemediawijsheid.nl om te zien welke activiteiten er bij jou in de buurt of online te doen zijn. En volg @iedereenmediawijs om op de hoogte te blijven van de campagne. #samensociaalonline #WvdM

Divali-lezing ook nieuws in Suriname

29 oktober 2021 - De Surinaamse nieuwssite Waterkant.net heeft uitgebreid aandacht besteed aan de Divali-lezing door Martin Sitalsing. Klik hier om dit bericht te bekijken.

Zomerschool

27 juli 2021 - Vanaf 9 augustus organiseren wij 6x een zomerschool. Leuk en leerzaam voor alle kinderen die al bij ons school zitten, maar ook voor iedereen die wil kennismaken met de Shri Ganesha School. 


Lees meer ›

Aftrap Keti Koti-viering Shri Laksmi School

29 juni 2021 - Klik hier voor een artikel uit Waterkant over de Keti Koti-viering op de Shri Laksmi School te Amsterdam. Hierin is tevens een sfeerreportage te zien van de kleurrijke parade door de wijk. Ook op onze school wordt met diverse activiteiten stilgestaan bij de afschaffing van de slavernij.

Foto bij artikel Hoge Cito Score Shri Ganesha School!!

Hoge Cito Score Shri Ganesha School!!

21 juni 2021 - Wat een toppers hebben we op de Shri Ganesha School!!

 

Wij willen met heel veel trots mededelen dat de kinderen van groep 8 zeer goed hebben gescoord op de Centrale Eindtoets!
De leerlingen hebben een gemiddelde score van 538 gehaald! Het landelijke gemiddelde staat op 534. Dit is een zéér knappe prestatie! Zeker na het afgelopen schooljaar waarin zij veel thuisonderwijs hebben genoten en ook met alle perikelen die deze tijd met zich mee brengt.
Wij feliciteren dan ook alle kinderen van groep 8, juf Shanti, het schoolteam en alle ouders en verzorgers met deze puike prestatie!

Keti Koti-viering

20 juni 2021 - Alle SHON-scholen besteden van 28 juni t/m 2 juli uitgebreid aandacht aan Keti Koti, de viering van de afschaffing van de slavernij. 


Lees meer ›

Foto bij artikel SHON-leerlingen in actie voor Suriname

SHON-leerlingen in actie voor Suriname

08 juni 2021 - Leerlingen van de SHON-basisscholen zamelen langhoudbare voedingsmiddelen en kinderspelletjes in voor leerlingen in Suriname. Rohan (12) is erg bezorgd nu de corona pandemie daar om zich heen grijpt. ” Zo kunnen we toch meehelpen. Ik ben erg bang dat mijn familie daar iets overkomt”.
Lees meer ›

Hulp aan India

04 mei 2021 - 
De afgelopen weken heeft India te maken met ’s werelds grootste toename in besmettingen, waarbij elke minuut meer dan 2 COVID-19 gerelateerde sterfgevallen worden gemeld. Omdat ziekenhuizen kampen met een groot tekort aan zuurstof, bedden en medicijnen, heeft dat geleid tot een overspanning van het zorgsysteem in het land. Patiënten worden massaal weggestuurd, en sterven in sommige gevallen zelfs op straat.
 
Amstelveen
De gemeenschap in Nederland van personen van Indiase origine werkt samen om India te helpen. Er zijn campagnes via social media opgezet om geld in te zamelen om de broodnodige apparatuur en zuurstoftoevoer-systemen aan te schaffen en te vervoeren. De Indiase gemeenschap in Amstelveen heeft via een campagne van Bridging the Gap Foundation zuurstofapparatuur gedoneerd die per vliegtuig reeds zijn verzonden naar India. Stichting Hindoe Onderwijs Nederland steunt dit initiatief en vraagt een ieder in deze urgente toestand India bij te staan, op welke manier dan ook.

Lees hier het artikel terug:
 
Shruti
Ook is onze leerling Shruti van de Shri Saraswatie School in Rotterdam actief. Waar zij zich eerst bekommerde om de situatie van haar familie in India en de kinderen daar in het land, heeft zij haar zorgen nu omgezet in hulp aan India. Dit doet zij via de campagne Five4Projects.

Zie hieronder de oproep namens Shruti:
 
 
De SHON vraagt een ieder India in deze moeilijke tijd bij te staan, op welke manier dan ook.
Foto bij artikel Voorbereidingen Hanuman Jayanti

Voorbereidingen Hanuman Jayanti

24 april 2021 - 
“Shankar Suwana Kesari nandan, Teja prataap maha jaga bandhan”
Op 27 april, de dag van Hanuman Jayanti, kunt U luisteren naar de kanjers van onze school begeleid door Lucky Singh.
 
Zie hier de voorbereidingen in verband met  Hanuman Jayanti door onze leerlingen: 

Holi-filmpje van onze leerlingen

01 april 2021 - Hieronder het Holi-filmpje van onze leerlingen met Ashvita Bisai:

 

Luister terug naar het SHON Holi-concert op Radio Amor

29 maart 2021 - 

Let op je veiligheid tijdens de Hindoestaanse feestdagen- voorlichtingsfilmpje GGD

23 maart 2021 - 
Foto bij artikel Tweede Kamer-kandidaat Raoul Boucke in gesprek over opvoeding en onderwijs

Tweede Kamer-kandidaat Raoul Boucke in gesprek over opvoeding en onderwijs

17 maart 2021 - D66-kandidaat Tweede Kamerlid Raoul Boucke (1975) gaat op woensdag 17 maart in gesprek in het SHON radio programma Onderwijs en Opvoeding op radio Amor FM over het belang van investeringen in het onderwijs en het belang identiteitsontwikkeling voor leerlingen. 

U kunt deze uitzending terug luisteren via deze link.


Lees meer ›
Foto bij artikel Leerlingen groep 8 krijgen masterclass van kandidaat-kamerlid

Leerlingen groep 8 krijgen masterclass van kandidaat-kamerlid

15 maart 2021 - In het kader van burgerschap en democratie gaan leerlingen van de groepen 8 op dinsdag 16 maart  in gesprek met kandidaat-kamerlid Kavish Bisseswar. Deze masterclass is vanaf 14.00 uur te volgen via https://youtu.be/oi_vSYhB_7k
Foto bij artikel Internationale Vrouwendag: boodschap van Tanja Jadnanasing

Internationale Vrouwendag: boodschap van Tanja Jadnanasing

08 maart 2021 - Tanja Jadnanasing heeft een videoboodschap ingesproken ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag op 8 maart. 
Lees meer ›
1 2 3