Groep 3 & 4

Van harte welkom op onze klassensite

 

Hier kunt u allerlei informatie vinden over onze groep en de leuke foto's van de verschillende activiteiten van dit schooljaar bekijken. We gaan er samen een heel leerzaam jaar van maken.

Langs deze weg wens ik alle kinderen een mooi en succesvol jaar toe in groep 3&4

Veel lees en kijkplezier.

 

Juf Soenita & Juf Maltie

BERICHTEN

30 jun 2021 - Keti Koti viering op de Shri Ganesha School
Preview foto

Keti Koti is een jaarlijks terugkerende Surinaamse feestdag ter viering van de afschaffing van de slavernij. De naam stamt uit het Sranantongo en betekent Ketenen Gebroken. Ook op ons school is uitvoerig aandacht besteed aan Keti Koti.

 

 


21 jun 2021 - Oranjekoorts op de Shri Ganesha School
 

EK Voetbal: Noord-Macedonië – Nederland
Na winst op Oekraïne en Oostenrijk is Oranje al verzekerd van de eerste plek in de poule. Vanavond neemt het Nederlands elftal het op tegen Noord-Macedonië.

De kinderen van groep 3/4 hebben al oranjekoorts gekregen en waren helemaal uitgedost in fel oranje kleuren. We hebben er zin in!

 


17 jun 2021 - Vanwege de hitte leesuurtje in de schaduw
Preview foto  

Vanwege de hitte hebben de kinderen van groep 3/4 vandaag heerlijk buiten in de schaduw uit de boeken gelezen.


21 mei 2021 - Wereldgodsdiensten
Preview foto Dit lesidee gaat over wereldreligies. Het doel van deze lessen is dat de kinderen leren over de verschillende wereldreligies. De kinderen gaan in groepjes zich verdiepen de vijf belangrijkste wereldreligies: Christendom, Jodendom, Islam, Hindoeïsme, Boeddhisme. Groep 3/4 hebben gekozen voor Boeddhisme. Zie hieronder foto's van afsluiting thema wereldgodsdiensten.

21 mei 2021 - Imker in de klas
Preview foto

Honing wordt door de bijen gemaakt uit nectar. Honing kan in de lente, zomer en in de herfst worden geoogst, het hangt van de beschikbaarheid van nectarbronnen af wanneer precies. Honingsoorten van het voorjaar zijn fruithoning (Kers, appel, pruim en soms peer), wilgenhoning (als het weer goed is en er voldoende wilgen beschikbaar zijn) en soms paardenbloemhoning. De kinderen van groep 3/4 hebben heel wat kennis opgedaan door de imker. We hebben gezamenlijk een filmje gekeken. Er werd een verhaal verteld over bijen. Ook is er een tentoonstelling gehouden. De kinderen hebben heerlijk honing geproefd en tot slot werd er een kaarsje van bijenwas gemaakt en mochten de kinderen deze meenemen naar huis.


11 mei 2021 - Yoga
Preview foto  

De kinderen van groep 3/4 vinden het fijn om aan Yoga lessen deel te nemen. 

Yoga leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen, om daarmee de vereniging met God te bereiken.

Yoga is de staat waarin de mens zich onder één juk met het Goddelijke bevindt, dat wil zeggen verbonden met het Goddelijke, zoals dit wordt uitgedrukt in het woord religie.

Met een kleine variant drukt het woord yoga de toestand uit, waarin de 'waarneembare mens' ook verbonden is met de 'wezenlijke mens', dat wil zeggen waarin de mens zijn ware aard heeft herkregen en er in overeenstemming mee leeft.

De yogatechniek, hoe deze ook mag zijn, is een discipline, waardoor de mens tracht tot de staat van yoga te komen.


11 mei 2021 - Bewegend leren in groep 3/4
Preview foto  

D.m.v bewegend leren kunnen kinderen meer bewegen in de klas. Het zorgt voor maximaal speelplezier met hoge betrokkenheid. De bewegend leren lessen stimuleren gevarieerde bewegingen met het hele lichaam. Zo kunnen kinderen rennen, springen en rollen op de vloer terwijl ze ook nog iets leren. Ze werken aan rekenen, Nederlands en kunstzinnige oriëntatie en tegelijkertijd ook aan hun motorische ontwikkeling en 21st century skills. Bewegend leren zorgt ook voor een betere concentratie, juist voor die kinderen die moeite hebben met zich concentreren.


23 apr 2021 - Koningsspelen 2021
Preview foto  

De Koningsspelen is een jaarlijkse sportdag voor kinderen in Nederland. Het evenement wordt ieder jaar in april georganiseerd, op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. Tijdens de Koningsspelen staan gezond eten en actief bewegen centraal.


20 apr 2021 - Tuinieren
Preview foto  

De kinderen hebben vandaag lekker op het speelplein getuinierd.


29 mrt 2021 - Subh Holi!!

Wij wensen u allen namens juf Soenita en alle kinderen van groep 3-4 een Subh Holi!!

Vandaag hebben wij het Holifeest op school en in de klas gevierd. Het was heel gezellig. Het was dit jaar wel anders door de Corona. We hebben helaas niet met holipoeder kunnen spelen en ook niet kunnen optreden voor publiek. Ons optreden is wel opgenomen en door de juf verstuurd naar alle ouders van ons klas. Wat hebben we ook weer super lekker gegeten. Er was Sew en samosa. In de grote pauze hebben we lekker roti met pompoen en aardappel met kool gegeten. Het was echt heerlijk. Ondanks de strenge regels van Corona was het toch een geslaagde dag geworden. Hierbij het filmpje van ons optreden.


18 mrt 2021 - Bewegend leren - Hupjes Sprongen
Preview foto  

De kinderen van groep 3-4 hebben vandaag leren rekenen aan de hand van bewegend hupjes en sprongen maken. Zie foto's hieronder.

 


18 mrt 2021 - Begin gemaakt aan de brandstapel van Holika
Preview foto  

De kinderen van groep 3-4 hebben alvast een begin gemaakt aan de brandstapel van Holika. Zie foto's hieronder.

 

''Holi begint met het planten van een stek van de wonderboom door een pandit, een priester, tijdens een speciale ceremonie. Rondom de geplante ‘Holika’ wordt gedurende de volgende veertig dagen hout, droge takken, stro e.d. verzameld en op deze manier wordt een brandstapel gemaakt.
Deze brandstapel symboliseert het kwade en wordt tijdens de vooravond van Holi in brand gestoken. Het verbranden noemt men de Holika-dahan. Vooraf wordt het stekje van de wonderboom (dat het goede symboliseert) door de pandit verwijderd. Pas dan kan de brandstapel of Holika aangestoken worden.
Speciale muziekgroepen zingen Holi-liederen. Al zingend dansen de mensen om de brandende stapel als teken van de overwinning van het goede op het kwade. Het zingen en dansen gaat door totdat de Holika helemaal verbrand is''

 

 


11 feb 2021 - Leuke boodschap aan de ouders en Valentijnsdag
Preview foto  

Op zondag 14 februari is het zover. We geven elkaar een extra (virituele) knuffel en zorgen nog meer voor elkaar.

In deze periode hebben onze medemensen dit heel hard nodig.

De kinderen hebben een kaartje voor de ouders geschreven voor het helpen in coronatijd en voor valentijnsdag.

 

 

 


20 nov 2020 - Divali viering
Preview foto De kinderen van Groep 3-4 zien er prachtig uit!


05 nov 2020 - Rekencircuit
Preview foto Productieve ochtend tijdens Rekencircuit.

De kinderen hebben met veel plezier gewerkt.


24 aug 2020 - Ganesh Chaturthi op
Preview foto

Vandaag hebben de kinderen kokosballetjes/laddoos in de klas gemaakt i.v.m. de viering van Ganesh Chaturthi. 

  


17 aug 2020 - Welkom in het nieuwe schooljaar
Preview foto Beste ouders en leerlingen,

 

Het nieuwe schooljaar is gestart en wij maken samen een mooi jaar van. Groep 3 & 4 zitten dit jaar samen in de klas. 

 

Met vriendelijke groet,

 

Juf Soenita & Juf Maltie