Groep 3

Welkom op onze pagina

Juf Soenita is de leerkracht

 

Op onze site kunt u informatie terug vinden omtrent het leren, praktische zaken maar ook leuke activiteiten en foto's hiervan. 

 

In groep 3 leert uw kind dagelijks lezen, schrijven en rekenen. De methodes die wij toepassen zijn:

 • Veilig Leren Lezen kim-versie

  Het verkennen van alle eigenschappen van letters staat centraal. Er wordt geluisterd naar de klank die bij het teken hoort, er wordt gevoeld wat er gebeurt tijdens het uitspreken van de klank met de mond, de lippen, de neus, de tong of de keel. De vorm wordt bekeken en de letter wordt nageschreven. Er is dus heel veel aandacht voor het ervaren van de letter met verschillende zintuigen.

  Er wordt steeds maar één letter aangeboden waarbij er wordt geoefend in wisselende combinaties met de letters die uw kind al kent. Er is veel aandacht voor het herhalen van de nieuwe letter in woorden en zinnen. De woordjes die uw kind kan lezen worden ook direct gespeld. Zo wordt er een goede samenhang aangeboden van lezen én schrijven.

 

 • Pennenstreken 
  De kleine letters leren schrijven staat centraal. Pennenstreken is gekoppeld aan de methoden Veilig Leren Lezen. Dit betekent dat zodra de leerlingen een nieuwe letter leren lezen, ze deze ook direct leren te schrijven. Beide methoden gebruiken dan ook dezelfde opbouw. 

 

 • Pluspunt
  Gebruiken we voor rekenen. De kinderen leren de getallenlijn tot en met 20. Zij maken sommen tot 20 en leren getallen te splitsen. De kinderen leren de betekenis van rekentaal zoals ‘meer‘, ‘meest‘, ‘minder‘, ‘minst‘ en ‘evenveel‘ en hoe dit toe te passen. Klokkijken van halve en hele uren komen ook aanbod.

Medio februari besteden wij ook aandacht aan de WO vakken, te weten Aardijkskunde, Natuur & Techniek en Geschiedenis.

Daarnaast hebben wij natuurlijk nog leuke speel en knutselopdrachten. 

Hou onze groepspagina in de gaten voor leuke updates!

 

BERICHTEN

07 okt 2021 - Opening Navratri
Preview foto Navratri 2021

 

Navratri (ook Nawaratri) is een hindoeïstisch feest gewijd aan de verering van de universele moeder. Navratri duurt negen nachten en tien dagen.

Vandaag is navratri begonnen. Op school is er aandacht besteed aan de 9 gedaantes van godin Durga. Met dank aan Pandit Glen.


06 okt 2021 - Opening Kinderboekenweek 2021
Preview foto Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil

 

Vandaag is de Kinderboekenweek geopend met leuke activiteiten, zoals een leuke gedicht/versje, een mooie toneelopvoering en een energieke afsluitdansje. De kinderboekenweek wordt op donderdag 14 oktober afgesloten met een voorleeswedstijd. De leerlingen van de groepen 4 t/m 8 nemen hieraan deel.

Heel veel leesplezier!!!

    


18 sep 2021 - Wist u dat.....de klas periodiek een KANJER kiest
De kanjerdiploma van deze periode gaat naar.....Vishant! 

18 sep 2021 - Afgelopen week (13 september t/m 17 september)
Afgelopen week hebben de kinderen hard gewerkt en hebben ze verder kennisgemaakt met de letters en uiteraard rekenen. De kinderen doen goed hun best en hebben heel veel plezier. Afgelopen vrijdag hebben we met de klas lekker laddoo gemaakt. Gaat u het thuis ook proberen? Mijn kanjers van groep 3 zullen u zeker willen helpen!


10 sep 2021 - Viering van Ganesh Chaturthi
Preview foto Viering Ganesh Chaturthi op school.

Op deze dag hebben de leerlingen mogen genieten van een Pooja, zang en dans o.l.v. Lucky Singh en lekkere prasad en bhodjan. 

 

     


10 sep 2021 - Viering Ganesh Chaturthi
Preview foto Vandaag hebben wij samen met de kinderen Ganesh Chaturthi gevierd. Dit is een hindoeïstische feestdag ter ere van god Ganesha, de olifanthoofdige zoon van goden Shiva en Parvati. De schooldag werd geopend door Pandit (priester) Lachminarain met een pooja (gebed) op deze mooie dag.

De kinderen hebben zich mooi aangekleed en iedereen zag er prachtig uit. Daarna hebben we samen met de kinderen leuke en leerzame dingen gedaan en lekker vegetarisch gegeten.

 


10 sep 2021 - De eerste weken school zit er weer op...
Preview foto Na een mooie zomer zijn we inmiddels weer 3 weken gestart met school. 

De afgelopen 3 weken hebben de leerlingen o.a. het volgende lesstof behandeld:

 • Veilig leren LEZEN, waarbij de volgende letters i, k, m, s zijn behandeld
 • PlusPunt waarbij je leert:
  * getallen tot 12 herkennen en in de juiste volgorde te zetten
  * wat meer en minder is en hoeveel meer en minder
  * groepjes herkennen en maken om handig te tellen
  * plaatjes in de goede volgorde zetten
 • Verbonden schrift, het leren schrijven van de letters: i, k, m, s.

Wilt u thuis extra oefenen met uw kind? Kijk dan op educatieve linkjes.

 

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen