Groep 3

Welkom op de site van groep 3

 

Wat doen wij allemaal in groep 3:

Dagelijks doen wij Veilig Leren Lezen, hier leert uw kind woordjes lezen/ spelling van de woorden.

Rekenen uit Pluspunt

Schrijven uit Pennenstreken.

Vanaf februari besteden wij ook aandacht aan de WO vakken:

Op de maandag doen wij Aardrijkskunde,

Op de dinsdag hebben wij Natuur en Techniek

Op donderdag doen wij Geschiedenis.

 

 

BERICHTEN

12 mrt 2018 - VERHUIZING
Preview foto Met ingang van 12 maart 2018 is groep 3 samengegaan met groep 4. Al hun nieuws is dan ook vanaf deze datum te vinden onder het kopje groep 3/4.

06 dec 2017 - Beeldhouwen
Preview foto Vandaag kwam er een juf om met ons te beeldhouwen. Ze bracht stukken mergelsteen mee. Die mochten we bewerken met verschillende soorten gereedschap. De opdracht was om samen een stad te maken. Zo zijn er huizen, bomen, rotsen, wegen en fast-food restaurants gemaakt voor in onze stad.
Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

05 dec 2017 - Sinterklaas 2017
We hebben samen (groep 1, 2, 3) het sinterklaasfeest gevierd. Wat vonden we het spannend, maar vooral heel leuk dat hij met zijn pieten bij ons langs kwam. De kinderen zijn door Sinterklaas verwend met verschillende cadeautjes. Ook hebben we leuke cadeaus voor de klas van Sinterklaas gekregen. Groep 1/2 heeft een grote knikkerbaan gekregen, waarmee we fijn kunnen bouwen en spelen. Groep 3 heeft twee spellen gekregen, namelijk: 'shut the box' en 'speedcups'. We hebben nadat de Sint door ging naar de volgende groep de spellen gespeeld, dit ging heel goed. 
Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

29 nov 2017 - Nabouwen van een plattegrond
Groep 3 is met rekenen gestart met het onderwerp 'plattegronden en hoogtegetallen'. De kinderen hebben allerlei plattegronden nagebouwd met blokken. Hierbij moesten ze goed kijken naar de hoogtegetallen die in de vakjes van de plattegrond vermeld stonden. Zo wisten ze precies hoeveel blokjes bovenop elkaar moesten worden geplaatst. Na goed kijken en even oefenen zijn de juiste blokkenbouwsels gebouwd. 
Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

29 nov 2017 - Pietengym
Wij hebben vandaag pietengym gedaan. Spiekpiet heeft meegekeken en hij gaat met meester Thijs nog even overleggen. Misschien verdienen wij allemaal een pietendiploma!! De kinderen van groep 8 hebben ons heel goed geholpen. Daardoor hebben wij als echte pietjes pakjes rondgebracht. 
Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

21 nov 2017 - Reken spelletje
Preview foto Wanneer wij klaar zijn met ons rekenwerk spelen wij regelmatig een spelletje. Dit spel heet 'shut the box'. We oefenen hiermee om getallen bij elkaar op te tellen en te splitsen. 

31 okt 2017 - Hulp van groep 7
De juf van groep 7 was een dagje ziek. Daarom mochten zij bij ons in de groep komen werken. De kinderen van groep 7 hebben samen met ons gelezen uit onze veilig leren lezen boekjes. Ze konden ons goed helpen met het opsporen van foutjes. 
Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

30 okt 2017 - Schrijven.... maar dan anders!
Preview foto Een keer niet in het schrijfschrift oefenen, maar met scheerschuim op de tafel. De kinderen van groep 3 vonden dit héél leuk. We hebben alle letters die wij al kennen geoefend. 

30 okt 2017 - Leeshoek
Preview foto Regelmatig lezen wij in tweetallen samen in de leeshoek. Nu wij steeds meer letters kennen gaat dit al heel goed! 

03 sep 2017 - Welkom in groep 1,2 en 3
Beste ouders/verzorgers,

 

Welkom in het nieuwe schooljaar 2017-2018, de vakantie zit er inmiddels alweer op. Ik hoop dat jullie allemaal een leuke vakantie achter de rug hebben. Wij beginnen dit jaar in een heel nieuw concept, namelijk groep 1,2 en 3. Ik begrijp dat dit best spannend is voor u als ouder. Zoals u in de nieuwsbrief uitgebreid heeft kunnen lezen, is dat er enkele personele wijzigingen zijn doorgevoerd. Juf Chitra, die is jammer genoeg al gestopt met werken bij ons op school, in haar plaats zal een dag in de week juf Ashna (bevoegde leerkracht) lesgeven in groep 1,2, en 3. Uw kind zal dus van twee bevoegde leerkrachten leskrijgen en begeleid worden door de onderwijsassistente. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit nieuw concept zal slagen. Wij hebben er heel veel zin in en zullen er alles aan doen om het beste uit uw kind te halen. Wij vertrouwen natuurlijk ook op uw medewerking en vertrouwen als partner, want alleen zal ons dit niet lukken. Er is ook nog een lijst met benodigdheden onder uw aandacht gebracht, wij hopen dat de kinderen deze zaken (snel) tot hun beschikking hebben.

 

Alvast bedankt!

 

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u ons altijd bereiken.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Juf Pritie