Groep 7

 

 

Van harte welkom op onze klassensite.


Hier kunt u allerlei informatie vinden over onze groep en de leuke foto's van de verschillende activiteiten van dit schooljaar bekijken. We gaan er samen een heel leerzaam jaar van maken.
Veel lees en kijkplezier.

 

Juf Shakoentela

 

BERICHTEN

08 dec 2017 - Social media les in groep 7
Afgelopen donderdag heeft groep 7 een les over social media gehad. Wat is voor jou social media? Welke apps gebruik je? Daarnaast hebben ze het gehad over positieve en negatieve kanten van social media. Ook is het lijstje van afspraken over social media aangevuld, wat al na een vorige les in de klas hangt. 

 


28 nov 2017 - Programmeren in groep 7
Groep 7 is afgelopen week begonnen met een nieuw vak op de Shri Ganesha school: programmeren. Je hoort het veel in de media en onderwijsontwikkelingen: het is belangrijk dat leerlingen op jonge leeftijd leren programmeren voor de nieuwe beroepen van de toekomst. Op de Shri Ganesha school doen we dat met behulp van 'Bomberbot'. Op spelenderwijs leren leerlingen over programmeerconcepten die aan de basis staan van alle programmeertalen. Wat de kinderen leren in de les wordt in een leuke game toegepast, waarbij de leerlingen een robot opdrachten geven om puzzels op de meest handige manier op te lossen. Net zoals programmeurs computers opdrachten geven om taken uit te voeren. 


27 nov 2017 - Zagen, schuren en lijmen in groep 7
Vanmiddag hebben de leerlingen uit groep 7 een activiteit gedaan, waarin ze aan de slag zijn geweest met houtbewerking. Aangezien de kerst er weer bijna aan komt, heeft iedere leerling met hout een eigen kerstboom gemaakt. 

 


23 nov 2017 - Bloembollen planten
Vanmiddag hebben alle leerlingen van de Shri Ganesha school een eigen bloembol geplant met daarbij een bordje met eigen naam. Een mooie start van de schooltuin, waarin het voorjaar bloemen staan. Een uitgangspunt dat deze leerlingen hier op deze school zich mogen ontwikkelen en groeien. 


14 nov 2017 - Voorstelling 'Enkeltje Mars'
Op dinsdag 7 november is groep 7 naar het theater KAF in Almere geweest. In het theater hebben de leerlingen de voorstelling 'Enkeltje Mars' bekeken. Tijdens de voorstelling werd er gewerkt met live beeldopnamen van de voorstelling en muziek dat ter plekke werd gespeeld. 


02 nov 2017 - Studiedag 3 november
Preview foto Vrijdag 3 november gaan we alle leerkrachten op werkbezoek bij een school, die het Slimfit schoolsysteem al gebruikt. Alle leerlingen zijn vrij. De school is dicht.

19 okt 2017 - Samen Divali vieren
We hebben vandaag, met veel ouders, leerlingen en familie, vrienden en bekenden ons Divalifeest gevierd in de middenruimte. Prachtige dansjes, gedichten en zang. Iedereen heeft op zijn of haar eigen manier de boodschap van Divali gedeeld.

Voor iedereen nog een fijne Divali, een prettige herfstvakantie en tot 30 oktober.

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

19 okt 2017 - Subh Divali
Preview foto

19 okt 2017 - Herfstvakantie
Preview foto De herfstvakantie is begonnen

Veel plezier allemaal.

Maandag 30 oktober beginnen we,

hopelijk weer uitgerust, aan de volgende periode.

 


12 okt 2017 - kinderboekenweek knutsels 12 oktober 2017
Vandaag hebben we in het kader van de kinderboekenweek gruwelijk enge monsters van klei gemaakt.
Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

10 okt 2017 - Divali
Preview foto Het is bijna weer zover.

Op donderdag 19 oktober vieren we Divali.

Uiteraard bent u als ouder(s), verzorger(s), familie en vrienden,

van harte welkom om dit prachtige feest samen met de kinderen en het team te vieren.

De ochtend zal in het teken staan van zang, dans, dankbaarheid en het aansteken van de Dia's.

Om 13.00 mogen de kinderen naar huis om verder Divali te vieren.

Tevens is dit de start van de herfstvakantie.


03 okt 2017 - ---VRIJ---VRIJ---VRIJ---VRIJ---VRIJ---
 

BELANGRIJK

 

5 oktober en 6 oktober is de school dicht.

De kinderen zijn lesvrij


03 okt 2017 - Buitenspelen
Preview foto Het is herfst. Dat betekent vaker regen en meer binnen blijven. Dus als het dan lekker weer is.......
Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

03 okt 2017 - ouderavond
Preview foto Gisteren,2 oktober, was de eerste informatieavond van dit schooljaar. Ik hoop dat de aanwezige ouders wat inzicht hebben kunnen krijgen in de toekomstplannen van de school in het algemeen en van de groep van uw kind(eren) in het bijzonder.

30 sep 2017 - gezond bezig.
Preview foto De afgelopen week hebben we aandacht besteed in de klas aan gezond eten en drinken. Samen hebben we in de groep volkoren brood en fruit gegeten.

Het gaat goed bij ons met de gezonde tussendoortjes en lunch.


26 sep 2017 - Sportdag
Preview foto Vrijdag 29 september is onze sportdag. Denkt u eraan om uw kinderen sportkleding en sportschoenen aan te trekken naar school.

26 sep 2017 - Kinderboekenweek 2017
Preview foto Van 4 oktober tot 15 oktober is het weer kinderboekenweek. Het thema dit jaar is griezelen. Uiteraard zullen we hier op school aandacht aan besteden. U kunt ook de school helpen. Koopt u in deze periode een boek dan kunt u de bon inleveren bij de leerkracht. Aan het einde verzamelen we de bonnen en mag onze school, voor 20% van de bonwaarde, er bij de BRUNA boeken voor uitzoeken.

26 sep 2017 - Ouderavond
Preview foto Op 2 oktober houden we de eerste gezamenlijke ouderavond van dit schooljaar. We beginnen om 7 uur.

Komt u ook?


26 sep 2017 - Luizencontrole
Preview foto Nog 4 keer dit jaar wordt uw kind op luizen gecontroleerd.Kunt u helpen? Voor meer informatie, komt u gerust even bij me langs.

25 sep 2017 - Studiedag
Preview foto op donderdag 5 oktober en vrijdag 6 oktober zijn de leerlingen lesvrij. De school is dicht.

06 sep 2017 - Welkom
Preview foto  

De eerste dagen zijn alweer achter de rug.

Opstarten na de zomervakantie is altijd wat moeilijker en we pakken alles dan ook rustig op. Uiteraard zijn we maandag eerst begonnen met het belangrijkste van alles: de vakantieverhalen.