Groep 7

Van harte welkom op onze klassensite

 

Hier kunt u allerlei informatie vinden over onze groep en de leuke foto's van de verschillende activiteiten van dit schooljaar bekijken. We gaan er samen een heel leerzaam jaar van maken.

Langs deze weg wens ik alle kinderen een mooi en succesvol jaar toe in groep 7.

Veel lees en kijkplezier.

 

Juf Pritie

 

BERICHTEN

03 jun 2021 - Afsluiting schoolproject 'Wereldgodsdiensten' en informatie Hindoestaanse immigratie
Preview foto Wij hebben vandaag heel gezelling ons schoolproject ‘Wereldgodsdiensten’ afgesloten met een tentoonstelling en een lekker hapje. De kinderen hebben ook informatie gekregen over de Hindoestaanse immigratie.
Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

01 jun 2021 - Bezoek aan The Golden Temple of Shri Vishnu in Almere Buiten
Preview foto Vandaag hebben wij i.v.m. ons schoolproject Wereldgodsdiensten de Hindoeistische tempel (mandir) The Golden Temple of Shri Vishnu en in het volksmond de Shri Vishnu Mandir in Almere Buiten bezocht.

 

Wat is dit een prachtige tempel. Bij aankomst hebben wij een rondleiding gekregen. Hierna heeft de priester (pandit) ons het een en ander over het Hindoeisme verteld. Aan het eind hebben we ook wat lekker drankje (siroop) en hapje (bara) gekregen.

 

Bekijk ons fotoalbum om een impressie van dit bezoekje te krijgen.

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

01 jun 2021 - Groep 7 en 8 krijgen verkeersles over de dode hoek
Preview foto Groep 7 en 8 krijgen verkeersles over de dode hoek

 

Vandaag op dinsdag 1 juni hebben de groepen 7 en 8 van de Shri Ganesha school in Almere een dode hoekles gevolgd. Met het lesprogramma Veilig op Weg leerden de kinderen wat je het beste kunt doen als je een vrachtauto, bus of landbouwvoertuig op straat tegenkomt. Dankzij de belangeloze inzet van Holwerda Logistics en een voorlichter van Veilig Verkeer Nederland, kregen de kinderen een leuke les over de dode hoek en andere zaken waar bestuurders van grote voertuigen mee te maken hebben.

 

Veilig op weg

Het lesprogramma Veilig op Weg begint in de klas met een film en een quiz, waarin de kinderen leren wat de dode hoek is en hoe ze veilig kunnen omgaan met grote voertuigen in het verkeer. Maar het spannendste gedeelte van de les is natuurlijk wanneer de kinderen plaats mogen nemen in de cabine van een echte vrachtauto en zelf kunnen ervaren wat een chauffeur wel en niet ziet. 

 

Oefenen met uw kind!

Verkeer leer je pas echt door het te doen. Verkeerseducatie hoort dan ook niet alleen in de klas. Ook ouders spelen een belangrijke rol. Bespreek af en toe de twee vuistregels met uw kind(eren).

1. Ga nooit naast een vrachtauto staan maar blijf er rechts en ruim achter.

2. Houd meer dan drie meter afstand aan alle zijden van de vrachtauto.

 

De dode hoek in het verkeer

Chauffeurs van vrachtauto’s, bussen en andere grote voertuigen hebben geen zicht op verkeer rechts naast hun auto en pal voor en achter hun auto. Jaarlijks vallen door ongelukken met de dode hoek rond de 10 doden en enkele tientallen zwaargewonden te betreuren. Het doel van de 'dode-hoek-les' is nul verkeersslachtoffers door de dode hoek van vrachtwagens.

 

Verschillende maatregelen, zoals spiegels en camera’s op grote voertuigen, maken de dode hoek kleiner, maar lossen het probleem niet helemaal op. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, vooral aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen.

 

Veilig op Weg is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland en Transport en Logistiek Nederland (TLN) en is mede mogelijk gemaakt door Holwerda Logistics en de Provincie Flevoland. 

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

25 mei 2021 - KLIM! REN! SPRING! SPEUR! HOERA, HET BOS IN! STICHTING STAD & NATUUR ALMERE
Preview foto De leerlingen hebben vandaag een leuke en actieve les gehad van de stichting Stad & Natuur Almere. 

Op een actieve manier hebben de activiteiten van Natuursprong de kinderen in contact met de natuur gebracht. Daar zijn ze uitgedaagd om lekker te bewegen, maar ook te fantaseren, voelen, ervaren en verwonderen. Het gaat bij Natuursprong niet om de prestatie, maar om het plezier, de beweging en de beleving. Natuursprong wil kinderen boven alles een positieve natuurervaring geven.

 

Kijk mee naar de foto's om te zien hoe de kinderen zich daar vermaakt hebben en op een actieve manier iets geleerd hebben van de natuur.

 

 

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

11 mei 2021 - Praktisch verkeersexamen
Preview foto Vandaag hebben de leerlingen meegedaan aan het praktisch verkeersexamen. Het was een groot succes. De leerlingen vonden het super leuk om te fietsen. Wat helemaal goed nieuws is dat alle leerlingen geslaagd zijn!!! Hoeraaaa!!!

Ik wil ook de hulpouders bedanken en de Stichting Schoor, die dit  examen voor ons mogelijk gemaakt hebben!

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

15 apr 2021 - Puberles JGZ
Vandaag krijgen de kinderen een les van de JGZ. Die gaat over de puberteit.
Kinderen in groep 7, de meesten zijn 10 of 11 jaar, staan aan het begin van de puberteit. Een fase waarin veel gaat veranderen, lichamelijk maar vaak ook in gedrag en hoe kinderen nadenken over van alles.
De les zal gaan over die veranderingen. Wat verandert er in je lijf en hoe komt dat eigenlijk en hoe kan het dat het ene kind op deze leeftijd al best ver is in die puberteitsontwikkeling en de andere nog helemaal niet. Hoe zit dat bij jongens en bij meisje? Hoe komt het dat je stemming soms ook beïnvloed wordt door de puberteit.
Waar zijn al die veranderingen voor nodig? 
Het is niet een les over seksualiteit maar dit onderwerp komt meestal wel een klein beetje aan de orde. 
 
De pubergids zal gemaild worden naar de ouders voor de jongens en meisjes. Deze is voor jullie zoon/dochter maar misschien ook leuk voor jullie zelf om te lezen. Ook zit er een brochure bij speciaal voor ouders daar staat veel informatie in dat gaat over de seksuele ontwikkeling van kinderen van 9-15 jaar en hoe je daar als ouder ten opzichte van je kinderen mee om zou kunnen gaan. 
 

 


15 apr 2021 - Girlsday 2021
Op donderdag 15 april jongstleden was het Girls’ Day. Alle meisjes van groep 7 & 8 waren vandaag bij elkaar in de klas van juf Pritie. De leerlingen hebben de aftrap live meegekeken. Tijdens de aftrap was er een quiz die over het klimaat ging. Daarna was er een escape room, waar de meiden snel klaar mee waren. Toen hadden ze een soort pauze, en daarna hebben ze gekeken naar de minister, die echt heeft afgeteld. De kinderen hadden tussendoor even een les van de JGZ en toen ze weer terug waren hebben ze met Sharon Brandenburg-Lok gesproken, via zoom. Zij is een piloot bij EasyJet, en de meiden mochten haar vragen stellen. Ze heeft alle vragen beantwoord en ze heeft uitleg gegeven over bijvoorbeeld hoe een vliegtuig in de lucht blijft. De meiden hebben een leuke Girls´ Day gehad!

07 apr 2021 - Leefstijl lessen woensdag om de ene week tot de zomervakantie.
De leerlingen gaan leren over wat nu precies bedoeld wordt met leefstijl. Leefstijl is meer dan alleen
maar gezond eten. Het  gaat ook over hoe je omgaat met elkaar, hoe je je voelt (mentaal en fysiek) 
sociale contacten , hoe gha je om met andere mensen, sport enz. Het is dus heel breed. 
In de aankomende lessen komt dit allemaal aan bod maar het hoofdthema is het lichaam, de organen en hun functies. De leerlingen krijgen diverse opdrachten die daarop aansluiten.

De leerlingen hebben vandaag hun eerste les gehad en ze vonden de les heel leuk.


01 apr 2021 - Paasontbijt
Preview foto Naast ons verkeersexamen, hebben we vandaag een Paasontbijt gehad op school. De leerlingen hebben uitgebreid ontbeten. De leerlingen hebben ook lekker gesmuld van paaskoekejes en paaseitjes. Zie fotoalbum om hier een inmpressie van te krijgen. 

01 apr 2021 - Nationaal Theoretisch verkeersexamen VVN
Preview foto De leerlingen hebben vandaag deelgenomen aan het Nationaal Theoretisch verkeersexamen van de VVN. De kinderen vonden dit erg spannend. Ze hebben ook flink geoefend op school en thuis en het resultaat mag er dan ook zijn. De meeste kinderen zijn geslaagd. Voor enkele leerlingen die niet geslaagd zijn volgt er volgende week een herexamen.

29 mrt 2021 - Subh Holi
Preview foto Wij wensen u allen een Subh Holi!!!

Namens de juf en alle kinderen van groep 7.

Vandaag hebben wij het Holifeest op school en in de klas gevierd. Het was heel gezellig. Het was dit jaar wel anders door de Corona. We hebben helaas niet mer poeder kunnen spelen en ook niet kunnen optreden voor publiek. Ons optreden is wel opgenomen en door de juf verstuurd naar alle ouders van ons klas. Wat hebben we ook weer super lekker gegeten. Er was Sew en samosa in de kleine pauze. In de grote pauze hebben we lekker roti met pompoen en aardappel met kool gegeten. Het was echt heerlijk. Ondanks de strenge regels van Corona was het toch een geslaagde dag geworden.


11 mrt 2021 - Maha Shivratri
Preview foto Een Subh Maha Shivratri.

Vandaag hebben wij op school met alle leerlingen de Shivratri utsav gevierd. We hebben met zijn allen 108 keer de mantra Ohm namah Shivaya gereciteerd en een bhajan ter ere van Shiv gezongen. Dit klonk heel krachtig.


16 feb 2021 - Basant Panchami
Preview foto Happy Basant Panchami.

Vandaag vieren wij met ons school de Basant Panchami. Niet alleen met ons school, maar met de hele stichting. Op deze dag luiden wij de lente in volgens de Hindoeistische kalender. In verschillende deelstaten van India wordt dit feest groot gevierd. Tijdens deze dag wordt Saraswatie mata aanbeden en krijgen de kinderen die net naar school gaan het alfabet aangeleerd. Sararwati mata is de mata van kennis. Studenten vereren Saraswati mata extra. Dat is ook een rede waarom wij deze dag op ons school belangrijk vinden en hier stil bij staan. De kinderen hebben ook kunstwerkjes gemaakt en deze hebben we in ons middenruimte per groep tentoongesteld.

 

 

 


10 feb 2021 - Eerste dag school na de lockdown met sneeuwpret
Preview foto Vandaag zijn we weer na een lange tijd met z'n alle op school. De leelingen vonden het heel fijn om weer op school te mogen zijn. Ik vind het ook weer fijn om de leerlingen fysiek onderwijs te moegen geven. Er lag heel wat sneeuw op het schoolplein en daar hebben de leerlingen flink van kunnen genieten. Het was prachtig om te zien hoe de leerlingen van het sneeuw aan het genieten waren.

01 jan 2021 - Gelukkig nieuw jaar
Preview foto De beste wensen voor een ieder! Hopelijk mag het dit jaar een mooier jaar worden.

15 dec 2020 - Fijne Kerstdagen en helaas gaan de scholen weer sluiten
Preview foto Wij willen alle lezers alvast een hele fijne Kerst wensen. Helaas kan ons geplande Kersviering niet doorgaan, omdat de scholen vanaf morgen moeten sluiten. Wij hebben in de klas het vandaag toch gezellig met elkaar gemaakt. Toch een soort kleine Kerstviering. De komde 3 dagen en na de Kersvakantie gaan we weer afstandsonderwijs verzorgen.

03 dec 2020 - Sinterklaasviering
Wij hebben vandaag met de hele school sinterklaas gevierd. Het was een mooie dag. De Sint en Piet zijn langs alle klassen geweest. De kinderen hadden weer hele mooie suprises gemaakt. Wat was dat een geslaagde dag. Kijk naar de foto's om hier een impressie van te krijgen.

16 nov 2020 - Divali
Preview foto We hebben vandaag, met veel ouders, leerlingen, familie, vrienden en bekenden ons Divalifeest gevierd in de middenruimte. De ouders, familie en bekenden waren er dit keer wel digitaal bij vanwege de COVID. Prachtige dansjes, gedichten en zang. Iedereen heeft op zijn of haar eigen manier de boodschap van Divali gedeeld. De foto's en video's zullen nog op een centrale plaats op de website geplaatst worden.

13 nov 2020 - Workshop Lino drukken
Preview foto De leerlingen hebben gisteren en vandaag een workshop Lino drukken gehad. Dit was echt heel leuk. De leerlingen hebben hiermee mooie kaarten ontworpen. 
Linosnede of linoleumsnede is een hoogdruktechniek, waarbij een afbeelding wordt uitgesneden uit een stuk linoleum. Er bestaan speciale zachte linoleumsoorten voor kunstenaars.

28 okt 2020 - Workshop 'Sterren nacht'.
Preview foto Leerlingen van groep 5 t/m 7 hebben geleerd over Vincent van Gogh. Wie was hij en hoe schilderde hij. Daarna hebben ze in stijl (met stippen en streepjes) een sterrenacht met dorpje getekend en heschilderd.

Wat een mooie resultaten!

Wat een creativiteit! Zie foto's

Om trots op te zijn.

Deze workshop is verzorgd door kunstenaar Marijke Bolt. Marijke vond het heel leuk om de leerlingen in dit proces te begeleiden. 

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

22 aug 2020 - Ganesh Chaturthi
Preview foto Beste ouders/verzorgers,

 

Zaterdag was het Ganesh Chaturthi (de verjaardag van Ganesh). Op school hebben wij extra aandacht aan dit feest geschonken. We hebben gezamenlijk gebeden in de middenruimte. We hebben stilgestaan welke boodschap Ganesh ons meegeeft. We hebben als laatst ook de bhajan Jai Ganesh Jai Ganesh deva gezongen. Dit was erg fijn en mooi. De kinderen hebben in de klassen ook zelf ladoo gemaakt en deze waren erg lekker. Zie foto’s hiervan in foto album Ganesh Chaturthi.

                       

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen