Groep 7

Van harte welkom op onze klassensite

 

Hier kunt u allerlei informatie vinden over onze groep en de leuke foto's van de verschillende activiteiten van dit schooljaar bekijken. We gaan er samen een heel leerzaam jaar van maken.

Langs deze weg wens ik alle kinderen een mooi en succesvol jaar toe in groep 7.

Veel lees en kijkplezier.

 

Juf Pritie

 

BERICHTEN

22 jun 2020 - Schoolskeeleren
Preview foto Vandaag zijn de kinderen op het Leeuwardenplein in twee groepen gaan skeeleren. Ze kregen skeelerles van een proffesional. De meeste kinderen hebben wel eens eerder geskeelerd. Het was prachtig weer om te skeeleren. Als de ene groep aan het skeeleren was, deed de andere groep sport en spel met meester Ruben van Talent in Opleiding. Kijk mee met de foto's om een impressie van dit moment te krijgen.
Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

19 jun 2020 - Fijne vaderdag
Preview foto Wij wensen alle papa's een fijne Vaderdag. De kinderen van groep 7 hebben een mooi cadeau voor de papa's gemaakt.

17 jun 2020 - Theoretisch verkeersexamen VVN
Preview foto De kinderen van groep 7 hebben gisteren deelgenomen aan het landelijk theoretisch verkeersexamen van de VVN. Bijna alle kinderen zijn geslaagd op twee na. Deze kinderen maken maandag 22 juni een herexamen. Van harte gefeliciteerd kanjers!!!????

04 jun 2020 - De basisscholen volledig openen en de E-Cito-toetsen
Preview foto We hebben een fijne tijd gehad met steeds de helft van de kinderen in de klas. Het is fijn, dat we vanaf 8 juni weer met alle kinderen in de klas zitten. Welkom weer allemaal!!! We beginnen dan ook meteen met de E- Cito-toetsen. Succes jongen!!

10 mei 2020 - Scholen weer gedeeltelijk open
Preview foto Yeeyyy!! De scholen mogen weer gedeeltelijk open.

Wat zal dat weer fijn zijn, om elkaar weer te ontmoeten. Het zal wel even wennen zijn met de nieuwe maatregelen, maar dat komt goed. ;)


20 apr 2020 - Wij Missen jullie!!!
Preview foto

07 apr 2020 - Hanuman Jayanti
Preview foto Happy Hanuman Jayanti

 

Op 7 april 2020 wordt door hindoes wereldwijd 'Hanuman Jayanti' gevierd. Viering van de geboortedag van de apengod Hanuman. Hij was de trouwe volgeling en helper van Rama uit de Ramayana.


06 apr 2020 - Afstandsonderwijs
Preview foto Het onderwijs op afstand gaat steeds beter en er zijn continu ontwikkelingen op het gebied van ICT. Zo werken we inmiddels met Classroom, waar we o.a. direct contact kunnen hebben via de chatfunctie met de leerlingen. Nu het thuiswerken langer doorgaat, gaan we ook de Meetsessies  (videobelln) inplannen met de kinderen. Je zou zo de kinderen nog extra instructie kunnen geven, of vragen beantwoorden van de kinderen. Zo zie je elkaar dan toch nog even, wat ik persoonlijk heel fijn vindt. Samen komen we ook door deze rare tijd.

16 mrt 2020 - De scholen sluiten vanwege het Coronavirus en onderwijs op afstand
Preview foto Helaas heeft de minister met zijn achterban toch besloten om de scholen te sluitenvanwege het Coronavirus. Het onderwijs stopt hierdoor niet, want we gaan onderwijs geven op afstand. Wij werken al met weektaken, dus dat maakt het geven van onderwijs op afstand al makkelijker. We gaan het met elkaar zo goed mogelijk proberen vorm te geven. De ouders worden op dit moment op de hoogte gehouden via Mijnschoolinfo, de mail en telefonisch.

10 mrt 2020 - Holiviering
Preview foto Wij hebben vandaag een hele leuke en geslaagde Holiviering gehad. Er waren allemaal mooie optredens en natuurlijk hoort bij zo een feest ook lekker eten. Het weer was wat minder, omdat het regende. Dit heeft ons niet ervan weergehouden om met poeder te spelen. Het zag er weer heel mooi uit met al die kleurtjes. 

Een Subh Holi aan iedereen!!


04 mrt 2020 - Schoolvoetbal
Preview foto De meisjes van groep 7 en 8 hebben vandaag meegedaan aan een voetbaltoernooi. Ze hebben door goede samenwerking deze wedstrijd gewonnen. Top meiden! Nu op naar de volgende wedstrijd.

04 mrt 2020 - Fietsles ter voorbereiding op de praktisch verkeersexamen
Preview foto De kinderen hebben van de gemeente een fietsles gekregen ter voorbereiding op de praktisch verkeersexamen. 

14 feb 2020 - Valentijnsdag
Preview foto De leelingenraad heeft activiteiten georganiseerd voor de kinderen van de school. Hierbij was er voor deze dag ook een dresscode: rood. De kinderen hebben genoten van deze activiteiten.

04 feb 2020 - Yogales van Susan
Vandaag hebben wij voor het eerst yogales gekregen van yogalerares Susan in ons yogalokaal. Dit was heel leuk. Wij doen ook dagelijks in de ochtenden yoga in de klas, dus kenden we al veel dingen.

17 jan 2020 - Schoolschaatsen
Preview foto Vandaag zijn wij op een kunstschaatsbaan gaan schoolschaatsen. Dit was erg gezellig en leuk. Iedereen heeft meegedaan en erg genoten.

09 jan 2020 - Schoolproject Groentopia
Preview foto GroenTopia is een schoolproject van Good4Good waarbij kinderen door middel van diverse creatieve en educatieve activiteiten de stad van de toekomst creëren, gebaseerd op duurzaamheid.
Wat de kinderen bedacht hebben laten ze op verschillende manieren zien- soms wordt er een maquette gemaakt, soms theatervoorstelling gespeeld, soms een schilderij gemaakt.
Kinderen van groep 7 van basisschool Ganesha hebben hun ideeën verzameld en wat geweldige gemaakt.
Kom 2 maart na hun presentatie en ontdek hoe Ganesha’s GroenTopia uitziet.

07 jan 2020 - Bezoek Rijksmuseum
Preview foto Vandaag hebben wij een excursie/les in het Rijksmuseum gekregen. Deze les ging over de Gouden Eeuw. De kinderen hebben echt genoten van deze les en hebben een Geschiedenisles nu op een heel andere manier gekregen.

24 dec 2019 - Kerstviering
Preview foto We hebben een gezellige Kerstviering met allemaal lekker eten gehad. Het was heel mooi, want iedereen had wat meegenomen voor het dinner.

Wij wensen u een vrolijk Kerstfeest, vakantie en een spetterend uiteinde.


17 dec 2019 - Kerststukjes maken
Preview foto Vandaag hebben de kinderen zelf prachtige kerststukjes gemaakt. Zie foto's van de resultaten.

16 dec 2019 - Kerstconcert
Preview foto We zijn vandaag naar een kerstconcert geweest. De kinderen hebben hier zeker van genoten.

12 dec 2019 - Workshops: Etsen als kerstkaarten maken
Preview foto De kinderen hebben vandaag een workshop Etsen als kerstkaarten gevolgd. Ze hebben hele prachtige kerstkaarten gemaakt. Morgen gaan ze hier weer verder mee. Zie foto's

10 dec 2019 - Eneco Energielab
Preview foto Het Eneco EnergieLab - een interactief educatiecentrum over duurzame energie – is een plek waar leerlingen leren door energie te beleven en waar ze opgeleid worden tot Energie-experts van de toekomst.

De kinderen hebben ontzettend genoten van deze excursie. Ze hebben hier ook veel geleerd op een interactieve manier.


05 dec 2019 - Sinterklaasviering
Preview foto Vandaag is Sinterklaas bij ons op bezoek geweest. Dat was erg gezellig (zie foto's in ons fotoalbum). Wij hadden in de klas surprises gemaakt voor elkaar a.d.v. lootjes. Alle kinderen hebben zich echt ingezet om een mooie surprise te maken. Dit was heel mooi om te zien. Kijk met de foto's mee om de kunstwerken van de kinderen te bekijken.

02 dec 2019 - Pepernoten bakken
Preview foto De kinderen hebben vandaag zelf lekkere pepernoten gebakken. Deze pepernoten waren super goed gelukt. Hmmmm...

28 nov 2019 - Foodtruck Oerz
Preview foto

Vrijdag 8 november kwam foodtruck Oerz op bezoek bij de Shri Ganesha voor het project Groene Gezonde Verbinding. Kinderen konden lekkere traktaties proeven van de foodtruck en meedoen met een lichtspel verzorgd door de buurtsportcoaches van Talent in Opleiding. Wij zijn in gesprek gegaan met ouders over gezondheid van kinderen en gezondheid op school. Daarnaast vroegen wij kinderen naar een idee om de school gezonder te maken. De kinderen met het beste idee maakten kans op een voetbal.

De ballen zijn uitgereikt aan Mohammed (groep 8) en Shishaatry (groep 7). Mohammed had het idee om minder zoete en vette snacks op school te eten en de school een vreedzame school te maken. Shishaatry had bedacht om een lijst te maken met ideeën voor gezonde traktaties en die in de klas op te hangen. Wij waren erg blij met deze mooie ideeën en kijken terug op een leuke en zonnige middag bij de Shri Ganesha.

 

Annemijn (GGD Flevoland)


07 nov 2019 - Nationaal Schoolontbijt
Preview foto Vandaag hebben wij ook meegedaan aan het Nationaal Schoolontbijt. Dit was erg gezellig en alle kinderen hebben weer genoten van een gezond ontbijt.

28 okt 2019 - Divali viering
Preview foto Wij willen iedereen een Subh Divali wensen!

Op school was dit een geslaagde viering, waarbij alle leerlingen hebben opgetreden. We hadden ook lekkere hapjes, drankjes en roti. Een en al een geslaagd feest.


10 okt 2019 - Voorleeswedstrijd 2019
Preview foto Er is vandaag een voorleeswedstrijd geweest bij ons op school en dat was heel spannend. De groepen hebben ter voorbereiding hiervoor een workshop gekregen van ons leesconsulent. Hier hebben de kinderen tips gekregen waar ze op moeten letten bij een voorleeswedstrijd.

Zie foto's om hiervan mee te genieten.


03 okt 2019 - Voorlichting Mahatma Gandhi door mw. Kanta Rani
Preview foto Vandaag hebben wij een bijzondere voorlichting gehad, van mw. Kanta Rani over Mahatma Gandhi. 2 oktober is de 150ste geboortedag van Mahatma gandhi gevierd. Mahatma Gandhi staat ook voor geweldloosheid. De kinderen vonden deze voorlichting zeer intressant. De kinderen hebben ook meegedaan aan een tekenwedstrijd. Aan het eind hebben ook alle kinderen een mooie medaille gekregen als herrinnering van deze bijzondere viering.

25 sep 2019 - Oefenen voor de Chacha cup 2019
Preview foto

Beste ouders/verzorgers,

 

Wellicht hebben jullie het al van uw zoon/dochter meegekregen, maar we zijn weer druk aan het oefenen voor de Chacha cup.

Hierbij  een aantal belangrijke zaken:

1. In totaal krijgen de kinderen 3 lessen, welke worden verzorgd door een professionele dansleraar. Tijdens deze 3 lessen, leren de kinderen de basis van de chachacha. De kinderen dansen ook in koppels waarbij het niet uitmaakt of het jongen-jongen, meisje-meisje of meisje-jongen is. 

2.Tijdens de laatste les worden er 3 wildcards uitgedeeld aan de 3 koppels die het beste de chachacha kunnen dansen. Deze 3 koppels mogen vervolgens onze school vertegenwoordigen tijdens de chacha cup 2019.

3. De chacha cup 2019 vindt plaats op zaterdag 19 oktober tijdens de NK Ballroom dansen in de Topsporthal in Almere Poort.

4. Mocht uw zoon/dochter heel erg graag mee willen doen aan deze wedstrijd (we strijden namelijk tegen andere scholen), dan is het dus wel belangrijk dat hij/zij kan op zaterdag 19 oktober. De chacha cup begint om 09.00 uur met een workshop dansen en direct daarna begint de wedstrijd. Het duurt tot ongeveer 12.00 uur.

5. Per leerling mogen er 2 gasten gratis mee naar binnen! De andere gasten betalen €5,- per persoon om binnen te komen.

6. Volgende week woensdag laat ik de ouders/verzorgers (van wie de kinderen heel graag mee willen doen) weten welke kinderen heel graag mee willen doen en maak ik een inventarisatie met wie wel of niet kan. Het zou namelijk erg jammer zijn om kinderen te moeten teleurstellen als blijkt dat ze een wildcard hebben gewonnen, maar niet mee kunnen doen!

 

zie foto's om mee te kunnen genieten van deze mooie lessen.

 

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

17 sep 2019 - KLIM! REN! SPRING! SPEUR! HOERA, HET BOS IN! STICHTING STAD & NATUUR ALMERE
Preview foto Beste ouders/verzorgers,

 

De leerlingen hebben vandaag een leuke en actieve les gehad van de stichting Stad & Natuur Almere. 

Op een actieve manier hebben de activiteiten van Natuursprong de kinderen in contact met de natuur gebracht. Daar zijn ze uitgedaagd om lekker te bewegen, maar ook te fantaseren, voelen, ervaren en verwonderen. Het gaat bij Natuursprong niet om de prestatie, maar om het plezier, de beweging en de beleving. Natuursprong wil kinderen boven alles een positieve natuurervaring geven.

 

Kijk mee naar de foto's om te zien hoe de kinderen zich daar vermaakt hebben en op een actieve manier iets geleerd hebben van de natuur.


03 sep 2019 - Kennismakingsles wijkagent
Preview foto Beste lezers,

 

Vandaag is de wijkagent bij ons op school langsgeweest, om kennis met ons te maken en om informatie te geven wat haar functie is. Zij zal hier zelf ook een stukje over schrijven en deze zal ik dan ook op de site plaatsen zodra ik de stuk van haar binnen heb. De kinderen vonden haar bezoek best spannend. Tijdens haar les waren de kinderen ook enthousiast. Dit was mooi om te zien. Zie foto’s om hier een impressie van te krijgen.

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

02 sep 2019 - Ganesh Chaturthi
Preview foto Beste ouders/verzorgers,

 

Vandaag is het Ganesh Chaturthi (de verjaardag van Ganesh). Op school hebben wij extra aandacht aan dit feest geschonken. We hebben gezamenlijk gebeden in de middenruimte. We hebben stilgestaan welke boodschap Ganesh ons meegeeft. We hebben als laatst ook de bhajan Jai Ganesh Jai Ganesh deva gezongen. Dit was erg fijn en mooi. De kinderen hebben in de klassen ook zelf ladoo gemaakt en deze waren erg lekker. Zie foto’s hiervan in foto album Ganesh Chaturthi.

                       

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen