1

Actueel:

 

 

 

 

 

 

 

 

Nationale Voorleesdagen 2018

17 januari 2018 - Van 24 januari t/m 3 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Uiteraard zullen we hier in de groepen aandacht aan besteden. 

 

Nieuwsbrief nr 5

17 januari 2018 - Klik hier om onze meest recente nieuwsbrief te lezen.

Nieuwjaarswens

08 januari 2018 - De medewerkers en het bestuur van Stichting Hindoe Onderwijs wensen iedereen een gelukkig en gezond 2018!

 

Het kerstfeest was geweldig!

29 december 2017 - Mooie berichten over het kerstfeest dat we op 21 december samen met leerlingen, docenten en ouders op de Shri Ganesha School hebben gevierd. 
Lees meer ›
Kerstgala 2017

Kerstgala 2017

14 december 2017 - Hierbij de uitnodiging voor het kerstgala 2017 op de Shri Ganesha school (klik op de vetgedrukte letters voor de flyer). 
Het kerstfeest op de Shri Ganesha School

Het kerstfeest op de Shri Ganesha School

14 december 2017 - 

De Shri Ganesha School houdt op woensdag 20 december  van 19.45 tot 22.00 uur een speciaal kerstgala voor leerlingen van groep 6 t/m 8. “Daar mogen de ouders niet bij zijn want dit is echt een moment van gezelligheid voor de kinderen”, zegt interim directeur Hanneke Buisman.
Lees meer ›

Staking!

08 december 2017 - Op dinsdag 12 december gaan leerkrachten weer massaal staken.
Lees meer ›
Sinterklaas viering

Sinterklaas viering

06 december 2017 - Het was een fantastische dag met mooie cadeaus en bijzondere surprises van en voor de kinderen.

 

Foto's van de aankomst van de Sint en zijn Pieten en het bezoek in de groepen.

Clinics groep 1,2 en 3

Clinics groep 1,2 en 3

04 december 2017 - Beste ouders en verzorgers,

 

De leerlingen van groep 1,2,3 hebben de afgelopen weken clinics gehad van sport en spel  gegeven door Almere Sport.

De kinderen hebben een aantal sporten mogen leren kennen en beoefenen.

Bijvoorbeeld hockeyen, zoals op de foto’s is te zien. Zie meer foto's onder het kopje foto's en album Clinics groep 1,2&3

Tulpenbollen op de Shri Ganesha school

Tulpenbollen op de Shri Ganesha school

01 december 2017 - Leerlingen hebben afgelopen donderdag bijna 200 tulpenbollen geplant in de tuin en in de oude zandbak van de Shri Ganesha School. Dit vertelt interim directeur Hanneke Buisman. 
Lees meer ›

Reportage Divaliviering

24 november 2017 - Zie hieronder een reportage gemaakt door Disha Media van ons geslaagde Divaliviering.
Lees meer ›

Divali-boodschap Stichting Hindoe Onderwijs

20 oktober 2017 - 

Vacature directeur Shri Ganesha School

12 oktober 2017 - Stichting Hindoe Onderwijs is op zoek naar een enthousiaste directeur voor onze school.

Klik hier voor een uitgebreide omschrijving en profielschets

Kinderpostzegels

Kinderpostzegels

27 september 2017 - Op woensdag 27 september heeft uw kind het materiaal meegekregen om te kunnen bijdragen aan de verkoop voor de Kinderpostzegelactie. Zoals u weet al jarenlang een actie van alle basisscholen in Nederland voor het ‘goede doel’ (missie 2017: ‘Strijd voor een goed thuis')

 

Wij vragen u om samen met uw kind de inhoud van deze map zorgvuldig nogmaals door te lezen en eventueel waar nodig nog eens goed te kijken wat de bestellers allemaal moeten invullen.

Wijst u uw kind erop dat de bestellers hun handtekening moeten plaatsen en hun volledige bankrekening moeten invullen. Het gaat om doordrukformulieren, waarvan er twee mee naar school terugkomen en er één voor de besteller is. Dit staat onderaan de formulieren aangegeven.

 

Overigens: Wij adviseren bij voorkeur het invulformulier te gebruiken en niet de app.

 

Mochten er nog vragen zijn, laat het ons als groepsleraren weten. O ja, voor de kinderen zelf is er nog de avontuurlijke website www.missie2017.nl

International Day of Non-Violence

26 september 2017 - 
Bomberbot gaat naar alle SHON-scholen

Bomberbot gaat naar alle SHON-scholen

07 september 2017 - “Vanaf dit schooljaar (2017-2018) beginnen alle SHON-scholen in de bovenbouw met Bomberbot, een lesreeks programmeren met een spel waarbij onze leerlingen door het bepalen van allerlei routes opdrachten gaan uitvoeren. Ondertussen ontwikkelen ze vaardigheden zoals codetaal en logisch denken. Op Shri Vishnu School en Shri Laksmi school zijn al workshops gedraaid om te kijken hoe het gaat.” Dit zegt Frank Bukkems, bovenschoolse ICT-coördinator en verantwoordelijk voor het uitzetten van de lesreeks op de verschillende scholen.

 

 

Door Stuart Kensenhuis

 

Den Haag – Frank vertelt waarom Bomberbot wordt geïntroduceerd. “In alle apparaten zit voor een deel programmeertechniek en die vaardigheid is net als lezen en schrijven iets dat je in je bagage mee moet krijgen”, zegt hij. “Het past binnen de ‘twenty first century skills’ waarmee we onze kinderen willen voorbereiden op de toekomst. Daarnaast komen andere vaardigheden zoals toegepast rekenen en samenwerken om de hoek kijken. Bovendien hebben we met Bomberbot iets in huis waarmee de leerkrachten zelf goed de lessen kunnen verzorgen en geen programmeerexperts hoeven te zijn.” Marijke Mangal, docent aan de Shri Vishnu School in Den Haag, is het hier helemaal mee eens. “Het mooie is dat de kinderen ook vanuit huis kunnen werken en dat ik hun voortgang op de computer kan volgen”, zegt ze. “Voor elke opdracht die ze goed doen krijgen ze drie sterren. Als ik dat op mijn scherm zie dan weet ik dat hun missie is volbracht.” Marijke geeft een indruk over het enthousiasme van de kinderen voor Bomberbot. “Elke woensdagmiddag als de school uit was merkte ik meteen activiteit op het systeem. Blijkbaar gingen veel kinderen dan meteen aan de slag”, zegt ze. Richano Gopal en Yas Mangroo uit groep 8 bevestigen dat. “Ik vind het gewoon leuk om te leren welke route we moeten volgen”, zegt Richano. “Ik ook”, zegt Yash. “Want mijn broer is ict’er en dat wil ik ook worden.” Richano heeft zelfs grote plannen in gedachten met zijn nieuwe vaardigheden. “Een app of andere software maken lijkt me wel leuk”, zegt hij. Juf Marijke wordt blij van de enthousiaste reacties van de kinderen. “Bomberbot stimuleert het logisch nadenken en kritisch kijken naar een probleem”, zegt ze. “Je moet dus altijd een plan hebben en nadenken hoe je het gaat uitvoeren. Lukt het niet dan helpen de kinderen elkaar in de groep door samen naar het probleem te kijken en oplossingen te bedenken. Dus samenwerken, probleem oplossend vermogen en ruimtelijk inzicht is ook belangrijk.” Frank geeft nog even aan welk niveau de kinderen aan het eind van de basisschool kunnen bereiken. “Dan zouden ze op een redelijk niveau kunnen programmeren en de overstap kunnen maken naar nogal wat programmeertalen”, zegt hij. “Ze kunnen dan bijvoorbeeld zo’n lego auto besturen of een app maken. Denk dan vooral aan spelletjes.”

Opening nieuw schooljaar door Rajesh Ramnewash

Opening nieuw schooljaar door Rajesh Ramnewash

05 september 2017 - Hieronder treft u de welkomstboodschap aan van onze voorzitter van het College van Bestuur ter gelegenheid van de opening van het nieuwe schooljaar:
Lees meer ›

Communicatie via het ouderportaal Mijnschoolinfo

03 september 2017 - 
Beste ouders/verzorgers,
 
Vanaf maart 2016 zijn alle SHON-scholen overgegaan op een digitaal ouderportaal, zodat onze communicatie naar ouders gedigitaliseerd en daarmee gestructureerder kan verlopen. 
 
Gedurende het afgelopen schooljaar hebben alle ouders hiermee kennis kunnen maken. Om op de hoogte te blijven over de ontwikkelingen van uw kind en de school is het van essentieel belang, dat u zich registreert en van dit ouderportaal optimaal gebruik maakt. De afmeldingen en betermeldingen kunt u ook handig via dit portaal doorgeven en u kunt transparant middels berichten communiceren met de leerkracht over uw kind. Gelukkig hebben bijna alle ouders bij ons op de Shri Ganeshaschool zich al geregistreerd. Mocht u nog problemen ondervinden, meld deze dan bij de leerkracht van uw kind en zal er z.s.m. samen met u naar een oplossing worden gezocht.
 
Vanaf het schooljaar 2017-2018 zal er dus alleen gecommuniceerd worden via dit portaal.

Lees meer ›
Familyday/ Opendag 2017

Familyday/ Opendag 2017

30 juni 2017 - 
Beste ouders,
 
Het voltallig schoolteam, directie en ouderraad willen jullie hartelijk bedanken voor jullie massale aanwezigheid op onze familie-middag annex Open Huis afgelopen vrijdag. Zo wij gezien hebben, genoten onze leerlingen achtereenvolgend van een vijftal begeleide sport- en spelactiviteiten, een optreden van ons schoolkoor o.l.v. Raj Mohan, een heerlijke maaltijd en met als klap op de vuurpijl het weergaloze optreden van de Haagse DJ Dyna.
Vooral dat laatste kon rekenen op een hoge betrokkenheid van onze leerlingen. Al met al een fijne en gezellige middag. "Voor herhaling vatbaar”, was een veelgehoorde opmerking.
 
Enkele momenten:
       
Schoolfotograaf

Schoolfotograaf

28 juni 2017 - 
  • Op 4 juli a.s. komt de schoolfotograaf om mooie portretten van uw kinderen te maken. Wilt u erop toezien dat de kinderen op deze dag mooi en netjes gekleed naar school komen?

1 2 3 4 5